Segedínské vepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sádlo škvařené
  • 500 g Zelí kysané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 113.6 mg
  • Draslík 726.3 mg
  • Vláknina 5850 mg
  • Vitamín A 5850 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle zprudka opečeme omyté kotlety a přendáme je na nahřátou mísu.

  • 2

    Na témže tuku osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, okořeníme paprikou a vložíme kotlety. Dusíme je mírně podlité do poloměkka. Potom ke kotletám přidáme česnek, kysané zelí a kmín. Dodusíme a nakonec vše zalijeme kysanou smetanou.

Komentáře k receptu