Candát s houbami
Suroviny
- 500 g Candát obecný
- 150 g Hříbky čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 16 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 215.6 mg
- Vláknina 1509 mg
- Vitamín A 1509 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 74.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného, z kůže staženého candáta naporcujeme. Hlavu a odřezky vyvaříme v troše osolené vody.
-
2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle, přidáme očištěné, nakrájené hříbky, mletou papriku, podusíme a podlijeme vývarem z hlavy a odřezků. Když houby změknou, přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a povaříme.
-
3
Porce candáta vložíme na vymaštěnou zapékací mísu, přelijeme omáčkou a dáme péci do trouby.
-
4
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.