Candát s houbami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Candát obecný
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 215.6 mg
  • Vláknina 1509 mg
  • Vitamín A 1509 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 74.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného, z kůže staženého candáta naporcujeme. Hlavu a odřezky vyvaříme v troše osolené vody.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle, přidáme očištěné, nakrájené hříbky, mletou papriku, podusíme a podlijeme vývarem z hlavy a odřezků. Když houby změknou, přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a povaříme.

  • 3

    Porce candáta vložíme na vymaštěnou zapékací mísu, přelijeme omáčkou a dáme péci do trouby.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu