Vepřový "flamendr" guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 3 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Masox
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 112.3 mg
  • Draslík 789.7 mg
  • Vláknina 5472.8 mg
  • Vitamín A 5472.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.

  • 2

    Vepřovou plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a vše krátce orestujeme.

  • 4

    Do hrnce přilijeme protlak, přisypeme papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme rozdrobený Masox a vše pod pokličkou dusíme, dokud maso není měkké. Směs v hrnci během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu.

  • 5

    Na závěr do guláše vmícháme nastrouhané brambory a pomalu ho vaříme, až zhoustne.

  • 6

    Hotový guláš dochutíme česnekem utřeným se solí a majoránku, krátce provaříme.

Komentáře k receptu