Bramborové knedlíky s povidly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 340 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Povidla švestková
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 15 g Cukr moučkový
  • 200 g Smetana zakysaná 14%
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory vařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 68.3 mg
  • Draslík 772.6 mg
  • Vláknina 11308 mg
  • Vitamín A 11308 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory šťouchadlem dobře rozmačkáme, přisypeme 300 gramů mouky, prášek do pečiva, špetku soli, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vyválíme na slabší plát, tvořítkem vykrajujeme kolečka, doprostřed každého dáme větší lžičku povidel, zabalíme a vyválíme do kuličky. Každou kuličku ještě obalíme v hrubé mouce.

  • 2

    Knedlíky naházíme do vroucí vody, promícháme, aby se nepřilepily ke dnu, a vaříme asi 15 minut. Scedíme, prolijeme studenou vodou, rozdělíme na talíře, polijeme rozpuštěným máslem a doplníme oslazenou kysanou smetanou.

Komentáře k receptu