Bramborové knedlíky plněné mletým masem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Pšeničná krupice
- 20 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 200 g Telecí maso mleté
- 40 g Cibule
- 200 g Zelí bílé - sterilizované
- 2.4 g Sádlo škvařené
- 1500 ml Voda pitná
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 kg Brambory vařené ve slupce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 17 g
- Sodík 2640 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 117.9 mg
- Draslík 1219 mg
- Vláknina 22297.5 mg
- Vitamín A 22297.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme telecí mleté maso. Orestujeme, vařečkou rozdrobíme, osolíme a opeříme. Odstavíme a necháme chladnout.
-
2
Vychladlé vařené brambory oloupeme, nastrouháme je nahrubo, vložíme do mísy, přidáme vejce, máslo, sůl, krupici a mouku. Důkladně prohněteme a vypracujeme těsto, které vyválíme na silnější placku. Z placky vykrajujeme čtverečky, doprostřed každého dáme nádivku z mletého masa, okraje přes sebe přeložíme a v dlani uválíme kuličku.
-
3
Plněné knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, občas promícháme, aby se nepřilepily ke dnu a pozvolna vaříme asi 15 minut.
-
4
Teplé knedlíky rozdělíme na talíře a podáváme nejlépe se zelím.