Králík na pivu a směsi koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 17 g
- Sodík 464 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 708.1 mg
- Vláknina 2422.3 mg
- Vitamín A 2422.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
-
2
Králíka omyjeme, osušíme, osolíme.
-
3
V pekáči rozpustíme máslo, přidáme kolečka cibule, bobkový list, celý pepř, nové koření a kmín. Do pekáče vložíme králíka, podlijeme pivem s trochou vody a přikrytého poklicí pečeme ve vyhřáté troubě do měkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme vodu.
-
4
Měkkého králíka vyjmeme a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, krátce osmažíme, dochutíme pepřem, solí a převaříme.
-
5
Porce králíka na talířích přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.