Polévka s vejci a drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 101 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 257.3 mg
- Draslík 86.6 mg
- Vláknina 3847.5 mg
- Vitamín A 3847.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme drobenku: do mísy dáme hrubou mouku, 1 vejce a trošku vody (asi 0,2 dl). Mouku s vajíčkem promícháme, dáme na pomoučený vál, rukama uhněteme tuhé nudlové těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Drobenku necháme na vále proschnout. (Na jednu porci polévky dáváme 1,5-2 lžíce strouhání, ostatní si odložíme.)
-
2
Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.
-
3
V hrnci rozehřejeme máslo, vyklepneme na něj 3 vajíčka a umícháme vaječnou nepřipečenou smaženici. Když ztuhne, zalijeme ji 1 litrem horké vody a přivedeme k varu. Přidáme do ní masox, nastrouhanou mrkev a pomalu vaříme 10 minut. Pak přidáme drobení, zavaříme ho asi 3-4 minuty, dochutíme solí, přidáme pažitku a podáváme.