Bandorka - kmínová polévka z kozákovska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 459.4 mg
  • Vláknina 6155 mg
  • Vitamín A 6155 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Libeček omyjeme, lístky drobně pokrájíme. Oloupaný česnek rozetřeme se špetkou soli.

  • 2

    Oloupané a omyté brambory pokrájíme, kostičky a dáme vařit do

  • 3

    1 litru osolené vody s kmínem, při mírné teplotě je vaříme přibližně 15 minut.

  • 4

    V pánvi na rozpuštěné máslo vsypeme hladkou mouku, za stálého míchání upražíme světle růžovou jíšku, kterou postupně vmícháváme do vařící vody k bramborám, vše povaříme 3 - 4 minuty. Polévku dochutíme rozetřeným česnekem a libečkem.

Komentáře k receptu