Bandorka - kmínová polévka z kozákovska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 459.4 mg
- Vláknina 6155 mg
- Vitamín A 6155 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Libeček omyjeme, lístky drobně pokrájíme. Oloupaný česnek rozetřeme se špetkou soli.
-
2
Oloupané a omyté brambory pokrájíme, kostičky a dáme vařit do
-
3
1 litru osolené vody s kmínem, při mírné teplotě je vaříme přibližně 15 minut.
-
4
V pánvi na rozpuštěné máslo vsypeme hladkou mouku, za stálého míchání upražíme světle růžovou jíšku, kterou postupně vmícháváme do vařící vody k bramborám, vše povaříme 3 - 4 minuty. Polévku dochutíme rozetřeným česnekem a libečkem.