Kakaové věnečky obalované mandlemi
Suroviny
- 60 g Mandle
- 140 g Máslo čerstvé
- 180 g Mouka polohrubá
- 100 g Cukr moučkový
- 30 g Cukr krystal
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 polévková lžíce Kakao
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 20 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 67.3 mg
- Draslík 90.2 mg
- Vláknina 3640.9 mg
- Vitamín A 3640.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy si dáme prosátou polohrubou mouku, moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, máslo, kakao, skořici a 1 žloutek.
-
2
Směs dobře promícháme a pomocí rukou vypracujeme hladké vláčné těsto, z něj utvoříme větší válec, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 2-3 hodiny v chladu odpočinout.
-
3
Na pomoučeném vále (2-3 lžíce hladké mouky) si z těsta nakrájíme několik dílů a z každého rukama vyválíme tenké válečky a síle 7-8 mm. Nakrájíme je přibližně na délku 8-10 cm, každý kousek spojíme do tvaru věnečku.
-
4
Věnečky potřeme rozšlehaným bílkem a obalíme v posekaných loupaných mandlích, které jsme smíchali s hrubým krystalovým cukrem. Věnečky poklademe na plech s pečicím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C přibližně 15 minut dozlatova.