Filé na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 9 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 7.8 mg
- Draslík 701.3 mg
- Vláknina 10245 mg
- Vitamín A 10245 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce filé osolíme.
-
2
Pórky řádně omyjeme, odstraníme volné části listů a zbytek nakrájíme na kousky. V rozehřátém oleji a polovině másla opečeme připravený pórek a vložíme připravené filé, které opečeme po obou stranách. Následně k nim přidáme oloupaná nakrájená rajčata, nasekanou petrželovou nať, hrubě nasekaný česnek a vše dodusíme.
-
3
Ze zbylého másla a mouky uděláme tzv. francouzskou kuličku a po malých kouscích ji vhazujeme mezi porce ryby. Kuličky necháme ve šťávě rozvařit.