Filé na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Pórek
  • 8 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 7.8 mg
  • Draslík 701.3 mg
  • Vláknina 10245 mg
  • Vitamín A 10245 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce filé osolíme.

  • 2

    Pórky řádně omyjeme, odstraníme volné části listů a zbytek nakrájíme na kousky. V rozehřátém oleji a polovině másla opečeme připravený pórek a vložíme připravené filé, které opečeme po obou stranách. Následně k nim přidáme oloupaná nakrájená rajčata, nasekanou petrželovou nať, hrubě nasekaný česnek a vše dodusíme.

  • 3

    Ze zbylého másla a mouky uděláme tzv. francouzskou kuličku a po malých kouscích ji vhazujeme mezi porce ryby. Kuličky necháme ve šťávě rozvařit.

Komentáře k receptu