Rajčatová šlehačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 85 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 275 mg
- Draslík 831 mg
- Vláknina 12380 mg
- Vitamín A 12380 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata krátce spaříme, oloupeme a po rozkrojení odstraníme semena a šťávu. Dužinu jemně nakrájíme.
-
2
Smetanu ušleháme, mírně osladíme, osolíme a vmícháme do ní připravená rajčata. Podle potřeby okyselíme citronovou šťávou.
-
3
Podáváme k rostbífu nebo k šunce.