Smetanové klobásy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 kg Vepřové maso tučné
  • 0.5 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 896 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 137.5 mg
  • Draslík 1 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso dvakrát umeleme na strojku. Umeleme také housku namočenou ve smetaně, smícháme s masem a přidáme sůl a pepř. Vše dobře propracujeme. Pokud je směs hustá, přilijeme trochu studené vody.

  • 2

    Z připravené hmoty tvoříme placičky nebo krokety a zvolna je smažíme na pánvi na oleji.

Komentáře k receptu