Vepřový jazyk na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 53 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 267.5 mg
- Draslík 650 mg
- Vláknina 973.8 mg
- Vitamín A 973.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové jazyky omyjeme a dáme do osolené vody. Přidáme cibuli, jeden stroužek česneku a uvaříme v tlakovém hrnci, doměkka.
-
2
Jazyky vyjmeme, ponoříme na chvíli do studené vody a sloupneme.
-
3
Vychladlé nakrájíme podélně na plátky, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a potřeme utřeným česnekem.
-
4
V pánvi rozpustíme máslo a jazyk po obou stranách rychle opečeme. Podlijeme trochou vývaru a podusíme.
-
5
Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.