Ryba vařená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 869 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 56 g
- Sodík 97101 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 167.5 mg
- Draslík 1857.5 mg
- Vláknina 40087.4 mg
- Vitamín A 40087.4 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 87.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu vlijeme ocet, vložíme koření a zeleninu nakrájenou na kolečka, přilijeme zhruba 0,5 l vody a povaříme 15 minut. Následně do vývaru vložíme osolenou rybu (pokud je ryba větší, naporcujeme ji), dolijeme horkou vodou tak, aby byla ryba potopena. Jakmile se začne vařit, plamen zmírníme a pozvolna dovaříme.
-
2
Rybu vyjmeme lopatičkou, pokládáme na nahřátou mísu a podáváme ozdobenou dílky citrónu s petrželovým máslem a vařenými bramborami.