Vepřové řízky na víně s křenem
Suroviny
- 50 g Šunka dušená
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vepřová kýta
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Pepř černý celý
- 1 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 21 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 76 mg
- Draslík 417 mg
- Vláknina 1311 mg
- Vitamín A 1311 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky očistíme, po okrajích lehce nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou.
-
2
Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, vložíme připravené řízky a opečeme z obou stran. Podlijeme je trochou horké vody, vínem, přidáme tymián a pod pokličkou dusíme doměkka.
-
3
Výpek dochutíme citrónovou šťávou a špetkou cukru.
-
4
Podáváme posypané drobně nasekanou šunkou a jemně nastrouhaným křenem, přelijeme výpekem. Jako přílohu podáváme opečené brambory a zeleninový salát.