Nádivka kaštanová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 34 g
- Sodík 97168 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 324.8 mg
- Draslík 464 mg
- Vláknina 7330.3 mg
- Vitamín A 7330.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 7.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze žemlí skrojíme kůrku, polovinu nakrájíme na silnější plátky a pokropíme mlékem. Druhou polovinu žemlí nastrouháme.
-
2
Kaštany spaříme, oloupeme a uvaříme v mléce nebo ve vodě. Necháme je okapat a následně ustrouháme nebo velmi jemně nasekáme.
-
3
Žloutky utřeme s máslem, přidáme vymačkané a prolisované žemle, přidáme strouhané hořké mandle, cukr a muškátový květ, připravené nastrouhané kaštany, osolíme a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Dle potřeby přidáme ještě strouhanou žemli.