Závitky z vepřového bůčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Šunkový salám
  • 600 g Vepřový bok
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 965 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 2161 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 354.1 mg
  • Vláknina 5001.3 mg
  • Vitamín A 5001.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky z vepřového bůčku lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky salámu a na kostičky nakrájenou okurkou. Plátky stočíme v závitky, ovážeme nití a na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme.

  • 2

    Potom přidáme cibuli najemno nakrájenou, zaprášíme moukou, osmahneme, trochu podlijeme a dusíme doměkka.

  • 3

    Z měkkých závitků odstraníme nítě a výpek dle chuti dochutíme.

Komentáře k receptu