Závitky z vepřového bůčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 965 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 96 g
- Sodík 2161 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 354.1 mg
- Vláknina 5001.3 mg
- Vitamín A 5001.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky z vepřového bůčku lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky salámu a na kostičky nakrájenou okurkou. Plátky stočíme v závitky, ovážeme nití a na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme.
-
2
Potom přidáme cibuli najemno nakrájenou, zaprášíme moukou, osmahneme, trochu podlijeme a dusíme doměkka.
-
3
Z měkkých závitků odstraníme nítě a výpek dle chuti dochutíme.