Vepřové ramínko s kapustou a brambory
Suroviny
- 500 g Vepřové maso libové
- 2 kávová lžička Sůl
- 5 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kapusta hlávková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Majoránka
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 šálek Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 27 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 90.8 mg
- Draslík 1658 mg
- Vláknina 17095.8 mg
- Vitamín A 17095.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 317.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3170.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme, vložíme do vařící, osolené vody a uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou na nudličky pokrájenou kapustu, osolíme, trochu podlijeme a nezakryté chvíly dusíme.
-
2
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme ke kapustě, trochu opepříme, podlijeme vývarem, zamícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
-
3
Nakonec přidáme prolisovaný česnek, majoránku a petržel najemno nasekanou. Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář