Žemlové knedlíky v hrníčkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1765 kcal
- Sacharidy 270 g
- Tuky 47 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 539.7 mg
- Draslík 155.5 mg
- Vláknina 4800 mg
- Vitamín A 4800 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko rozmícháme se žloutky a solí, žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme stát, až se všechno mléko vsákne. Potom do nich vmícháme polovinu mouky, sníh a zbytek mouky.
-
2
Těsto rozdělíme do čtyř čtvrtlitrových hrnků, vymazaných tukem a vložíme je do hrnce s vařící vodou.
-
3
Zakryjeme pokličkou a vaříme 35 minut.