Aljašská treska na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1291 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 78.9 mg
- Draslík 697.3 mg
- Vláknina 2374.5 mg
- Vitamín A 2374.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby zbavíme ploutví, očistíme je, opláchneme a nakrájíme na porce. Maso pokapeme citronovou šťávou a osolíme.
-
2
Jednotlivé porce mírně poprášíme prosátou moukou a zvolna opečeme v horkém tuku. Zastříkneme vodou a krátce podusíme.
-
3
Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Osmahneme je na másle, osolíme, krátce podusíme a přidáme k rybě. Vše dodusíme doměkka.
-
4
Hotovou tresku přelijeme šťávou se žampiony.
-
5
Ihned podáváme.