Gulášová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Tuk
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.75 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 892 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 2380 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 659.7 mg
  • Vláknina 6561.2 mg
  • Vitamín A 6561.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na tuku. Přidáme omyté na kousky nakrájené maso, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, papriku, pepř a sůl. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 2

    Šťávu necháme částečně vysmahnout, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut.

  • 3

    Hotovou omáčku dochutíme solí a kořením, podáváme s vařenými brambory, rýží nebo těstovinami.

Komentáře k receptu