Holoubata pečená s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Holoubata
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 šálek Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 194006 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 270 mg
  • Draslík 490.6 mg
  • Vláknina 2163.5 mg
  • Vitamín A 2163.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava nádivky :

  • 2

    Žloutky utřeme s máslem, osolíme, okořeníme, přidáme navlhčenou strouhanou housku v mléce, jemně vmícháme tuhý sníh z bílků a na závěr přimícháme mandle nebo trochu vláčné strouhané žemle.

  • 3

    Holoubata vykucháme, osolíme, volátka spolu s břišní dutinou naplníme volně nádivkou.

  • 4

    Holoubata pečeme na másle zhruba hodinu za častého polévání vypečenou šťávou.

  • 5

    Upečená holoubata rozkrojíme podélně na poloviny a podáváme s bramborami nebo kompotem.

Komentáře k receptu