Květáková s ovesnými vločkami

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Ovesné vločky
  • 1250 ml Voda pitná
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 107.7 mg
  • Draslík 819.5 mg
  • Vláknina 12708.4 mg
  • Vitamín A 12708.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě. Vyjmeme, do vývaru vložíme přebrané vločky a uvaříme doměkka. Rozmixujeme.

  • 2

    Ve studeném mléce rozmícháme žloutek, vlijeme do polévky, přidáme na růžičky rozdělený květák a máslo.

  • 3

    Polévku už nevaříme, jen prohřejeme. Osolíme a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu