Vařená slepice se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 28 g
- Sodík 416 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 234 mg
- Draslík 1538.8 mg
- Vláknina 10354 mg
- Vitamín A 10354 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařenou slepici naporcujeme, osolíme a opečeme na másle. Poté ji mírně podlijeme, podusíme zhruba 10 minut, přidáme oloupané a na menší kostky nakrájené brambory a cibuli. Brambory osolíme a vše dusíme dalších 10 minut.
-
2
Papriky omyjeme, očistíme, nakrájíme na proužky. Rajčata oloupeme a nakrájíme a spolu s paprikami přidáme ke kuřeti. Vše řádně promícháme se šťávou z kuřete, posypeme nasekanou petrželovou natí a dáme zapéct do rozehřáté trouby.