Dušené kedlubny s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 4 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 301.4 mg
- Vláknina 5925 mg
- Vitamín A 5925 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, hrubě nastrouhané kedlubny osolíme a dusíme na másle.
-
2
K téměř měkkým kedlubnám přidáme na kolečka nakrájený pórek, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.
-
3
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.