Hovězí polévka s bramborami a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Hovězí maso přední
  • 1500 ml Voda pitná
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 49.6 mg
  • Draslík 476 mg
  • Vláknina 5895.4 mg
  • Vitamín A 5895.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Nakrájíme na malé kostičky. Vývar přecedíme a vložíme do něj spařenou a propláchnutou rýži, oloupané syrové brambory nakrájené na kostky a na kostičky nakrájenou a osmaženou mrkev a cibuli.

  • 2

    Přidáme pepř, sůl a vše uvaříme doměkka.

  • 3

    Do hotové polévky vrátíme nakrájené maso a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu