Hovězí polévka s bramborami a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 6 g
- Sodík 128 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 49.6 mg
- Draslík 476 mg
- Vláknina 5895.4 mg
- Vitamín A 5895.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka. Nakrájíme na malé kostičky. Vývar přecedíme a vložíme do něj spařenou a propláchnutou rýži, oloupané syrové brambory nakrájené na kostky a na kostičky nakrájenou a osmaženou mrkev a cibuli.
-
2
Přidáme pepř, sůl a vše uvaříme doměkka.
-
3
Do hotové polévky vrátíme nakrájené maso a posypeme petrželkou.