Kapusta zapečená s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kapusta hlávková
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 498 mg
  • Draslík 722.9 mg
  • Vláknina 5279.5 mg
  • Vitamín A 5279.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě a jemně nakrájíme.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme, vložíme kapustu a poklademe ji omytými, na plátky nakrájenými rajčaty. Osolíme, opepříme a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce.

  • 3

    Dáme zapéci do trouby.

Komentáře k receptu