Kapr po cikánsku (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1047 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 87.3 mg
- Draslík 449.9 mg
- Vláknina 1033 mg
- Vitamín A 1033 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného kapra opláchneme a nakrájíme na porce.
-
2
Slaninu nakrájíme na nudličky, částečně roztavíme, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a mírně osmahneme. Přidáme očištěné, omyté a na plátky nakrájené žampiony, krátce je osmahneme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, okurky, rajčatový protlak a víno. Vše krátce podusíme a přisolíme.
-
3
Porce kapra osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na tuku. Zastříkneme je vodou a krátce podusíme.
-
4
Potom ryby vložíme do připravené směsi a vše znovu podusíme.
-
5
Ihned podáváme.