Kapr po cikánsku (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Šunka dušená
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Tuk
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1000 g Kapr obecný
  • 100 g Okurky nakládané
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 200 ml Víno bílé
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1047 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 87.3 mg
  • Draslík 449.9 mg
  • Vláknina 1033 mg
  • Vitamín A 1033 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra opláchneme a nakrájíme na porce.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na nudličky, částečně roztavíme, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a mírně osmahneme. Přidáme očištěné, omyté a na plátky nakrájené žampiony, krátce je osmahneme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, okurky, rajčatový protlak a víno. Vše krátce podusíme a přisolíme.

  • 3

    Porce kapra osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na tuku. Zastříkneme je vodou a krátce podusíme.

  • 4

    Potom ryby vložíme do připravené směsi a vše znovu podusíme.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu