Houbová horácká

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Tuk
  • 300 g Houby čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1291 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 2974.1 mg
  • Vláknina 37062 mg
  • Vitamín A 37062 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, uvaříme v osolené a okmínované vodě. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme je na tuku s nakrájenou cibulí. Přidáme vařit k bramborám.

  • 2

    Když jsou brambory skoro měkké, zahustíme polévku smetanou, rozmíchanou s moukou a polévku ještě asi 10 minut dovaříme.

  • 3

    Posypeme pažitkou.

Komentáře k receptu