Perlička dušená na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1391 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 284.7 mg
- Draslík 1090.3 mg
- Vláknina 872.4 mg
- Vitamín A 872.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Perličky očistíme, opláchneme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř mírně osolíme. Ztvarujeme je pomocí provázku nebo jehel.
-
2
Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme polovinu dávky másla. Na slanině s máslem osmahneme do zlatova jemně nakrájenou cibuli, zastříkneme ji vodou a přidáme pepř a nové koření.
-
3
Do vařícího základu vložíme perličky a pod poklicí za občasného přelévání šťávou dusíme doměkka. Potom perličky vyjmeme.
-
4
Šťávu zjemníme máslem, přisolíme a krátce převaříme.
-
5
Při podávání perličkám nasekneme klouby a porce přeléváme necezenou šťávou.