Holub domácí nadívaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2353 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1554 mg
- Bílkoviny 136 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 720.8 mg
- Draslík 1412.6 mg
- Vláknina 124.4 mg
- Vitamín A 124.4 mg
- Vitamín B6 2.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečlivě očištěné mladé holuby opláchneme a necháme okapat. Kůži na prsou uvolníme pro náplň.
-
2
Jatérka opatrně zbavíme žluče, očistíme je a opláchneme.
-
3
Příprava nádivky: Žemle oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout.
-
4
Holubí játra nakrájíme na malé kostičky. Máslo vyšleháme se žloutky, osolíme, přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať, mletý květ, navlhčené žemle a játra. Vše promícháme.
-
5
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce jej do nádivky vmícháme.
-
6
Holuby plníme nádivkou, stáhneme je nití nebo jehlicí, na povrchu i uvnitř mírně osolíme a upečeme je na 2/3 dávky másla. Během pečení holuby přeléváme výpekem a podléváme trochou vody.
-
7
Upečené holuby vyjmeme. Zbylou šťávu zjemníme máslem, přisolíme a krátce převaříme.
-
8
Při podávání rozsekneme holuby na dvě stejné půlky a přeléváme je šťávou.