Telecí plátek v sýrovém bešamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 g Telecí kýta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 10 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 16.6 mg
  • Draslík 1.9 mg
  • Vláknina 315 mg
  • Vitamín A 315 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.

  • 2

    Z mouky nasucho opražené a z mléka připravíme bešamel a přidáme do něj šťávu z masa a nastrouhaný sýr. Podle chuti osolíme.

  • 3

    Maso vložíme do vymazaného pekáčku, přelijeme bešamelem a dáme zapéci do trouby.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu