Telecí závin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Mrkev kořen
  • 40 g Šunka dušená
  • 5 g Pažitka
  • 1 g Telecí plec
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 145.1 mg
  • Draslík 47.8 mg
  • Vláknina 1042 mg
  • Vitamín A 1042 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou šunku, natvrdo uvařené, nasekané vejce a podušenou zeleninu okořeníme pažitkou a dobře promícháme.

  • 2

    Touto směsí potřeme naklepaný a osolený plát masa. Zabalíme a zavážeme nití. Nasucho opečeme, podlijeme a dáme péci do trouby.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme.

  • 4

    Nakonec do hotového pokrmu přidáme kousek másla.

Komentáře k receptu