Jarní salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 2 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 303.4 mg
- Vláknina 8105 mg
- Vitamín A 8105 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opraný a osušený salát natrháme na menší kousky.
-
2
Oškrábanou karotku a oloupanou kedlubnu nastrouháme nahrubo.
-
3
přidáme jemně nasekané mladé lístky kedlubny a vojtěškové klíčky, promícháme ve velké skleněné nádobě a zalijeme sladkokyselou zálivkou připravenou z oleje, citronové šťávy, soli, pepře a cukru.
-
4
Ihned podáváme.