Vepřové maso na celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Celer bulvový
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 240 g Vepřové maso libové
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 91.2 mg
  • Draslík 52 mg
  • Vláknina 955 mg
  • Vitamín A 955 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3041.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a nasucho opečeme. Přidáme očištěný, jemně nakrájený celer, podlijeme vodou a dusíme.

  • 2

    Když je maso měkké, necháme vydusit šťávu, zaprášíme nasucho opraženou moukou, zředíme vodou a povaříme.

  • 3

    Nakonec do hotového pokrmu přidáme kousek másla.

  • 4

    Místo celeru můžeme použít jiný druh zeleniny.

Komentáře k receptu