Krupková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 7 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 102.1 mg
- Draslík 222 mg
- Vláknina 84 mg
- Vitamín A 84 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupky důkladně propláchneme a vaříme ve slané vodě i s máslem doměkka.
-
2
Potom je umixujeme, přidáme bujón, polovinu mléka a za občasného míchání zahřejeme. Po odstavení z ohně přidáme žloutek rozšlehaný ve zbylém mléce a čerstvě nasekanou petrželku.
-
3
Podáváme s topinkami z bílého chleba.