Drůbeží játra a srdíčka na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1384 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 146.2 mg
- Draslík 602.3 mg
- Vláknina 1294 mg
- Vitamín A 1294 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbeží srdíčka očistíme, rozřízneme a spolu s očištěnými játry opláchneme, krátce spaříme horkou vodou a scedíme.
-
2
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme do zlatavé barvy na slanině nakrájené na kostičky a částečně roztavené, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře prošleháme.
-
3
Uvedeme do varu, přidáme kmín, pepř, srdíčka a dusíme.
-
4
Když jsou srdíčka téměř měkká, přidáme spařená játra a vše dodusíme doměkka.
-
5
Před koncem dušení pokrm podle potřeby osolíme.