Vodňanská roštěná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 29 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 69.1 mg
- Draslík 430.5 mg
- Vláknina 2293.8 mg
- Vitamín A 2293.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naklepeme plátky roštěnky, nařízneme okrajové blány, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na sádle.
-
2
Pak je vyjmeme, osmahneme na sádle najemno nakrájenou cibuli a vložíme k ní opečené roštěnky.
-
3
Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
-
4
Poté roštěnky opět vyndáme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, poprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a povaříme.
-
5
Provařenou šťávu přecedíme, přidáme nadrobno nakrájené žampiony, které jsme předem podusili na sádle, sardelovou pastu, podušenou cibuli nakrájenou na kolečka a nakrájené okurky na nudličky.
-
6
Opět znovu povaříme.
-
7
K příloze podáváme houskové knedlíky.