Vodňanská roštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Okurky nakládané
  • 12 g Sardelová pasta
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 69.1 mg
  • Draslík 430.5 mg
  • Vláknina 2293.8 mg
  • Vitamín A 2293.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepeme plátky roštěnky, nařízneme okrajové blány, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na sádle.

  • 2

    Pak je vyjmeme, osmahneme na sádle najemno nakrájenou cibuli a vložíme k ní opečené roštěnky.

  • 3

    Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  • 4

    Poté roštěnky opět vyndáme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, poprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a povaříme.

  • 5

    Provařenou šťávu přecedíme, přidáme nadrobno nakrájené žampiony, které jsme předem podusili na sádle, sardelovou pastu, podušenou cibuli nakrájenou na kolečka a nakrájené okurky na nudličky.

  • 6

    Opět znovu povaříme.

  • 7

    K příloze podáváme houskové knedlíky.

Komentáře k receptu