Drůbeží játra a srdíčka na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1281 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 150.3 mg
- Draslík 571.1 mg
- Vláknina 1483 mg
- Vitamín A 1483 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbeží srdíčka očistíme, rozřízneme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě.
-
2
Drůbeží játra očistíme, opláchneme, krátce ovaříme a slijeme.
-
3
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, přidáme prosátou mouku, osmahneme, zalijeme odvarem za srdíček a vodou, rozšleháme, přidáme pepř, kmín a rajčatový protlak. Alespoň 10 minut vaříme.
-
4
Do vzniklé šťávy vložíme uvařená srdíčka a ovařená játra a dodusíme je doměkka.
-
5
Před koncem dušení pokrm podle potřeby přisolíme.