Rýžovec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 813 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 36 g
- Sodík 202 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 94 mg
- Draslík 97.4 mg
- Vláknina 5810 mg
- Vitamín A 5810 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebranou rýži vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Scedíme ji a promastíme máslem.
-
2
Do vymazané zapékací mísy vložíme rýži, na ni rajčatový protlak a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme krátce zapéci.
-
3
Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme se zeleninovým salátem.