Hovězí plátky s mrkvovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 128 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 20.4 mg
- Vláknina 3535 mg
- Vitamín A 3535 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme je, nasucho opečeme, podlijeme a dusíme.
-
2
Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozředěnou vodou, povaříme a nakonec přidáme kousek másla.
-
3
Zvlášť udusíme očištěnou, nakrájenou mrkev. Měkkou ji prolisujeme nebo umixujeme a navršíme na hotové plátky.
-
4
Pokrm zdobíme kostičkou másla obalenou v sekané petrželce.