Hovězí plátek se sýrovým sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 5 g Pažitka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 77 mg
  • Draslík 40 mg
  • Vláknina 440 mg
  • Vitamín A 440 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a nasucho opečeme. Podlijeme a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme. Nakonec přidáme kousek másla.

  • 3

    Vychladlé plátky vložíme do vymazaného pekáčku a navršíme na ně pevný sníh z bílků smíchaný s nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Dáme zapéci do trouby. Při podávání posypeme pokrm nasekanou pažitkou a přidáme šťávu z masa.

Komentáře k receptu