Vejce pečená s růžičkovou kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapusta růžičková
  • 120 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 272.3 mg
  • Draslík 81.5 mg
  • Vláknina 10684 mg
  • Vitamín A 10684 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme kapustičky ve slané vodě doměkka.

  • 2

    Pak slijeme a necháme okapat.

  • 3

    Vymažeme zapékací mísu máslem a vložíme do ní kapustičky. Vyhloubíme mezi nimi důlky a do nich vklepneme vejce. Osolíme, bílky opepříme a dáme péct do vyhřáté trouby. Krátce zapečeme, posypeme strouhaným sýrem a opět krátce zapečeme, až se nám sýr roztaví a žloutky by měly být polotekuté.

  • 4

    Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu