Polévka ze zelených fazolek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 141 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 9 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 194.1 mg
- Draslík 183.4 mg
- Vláknina 3475 mg
- Vitamín A 3475 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky omyjeme, zbavíme vláken a nakrájíme na proužky. Spolu s nakrájenými bramborami je uvaříme.
-
2
Vývarem zalijeme nasucho opraženou mouku a dobře povaříme. Spojíme s fazolkami a bramborami, povaříme a nakonec do polévky přidáme žloutek rozmíchaný v mléce a kousek másla.
-
3
Polévku už dále nevaříme.