Olejová bublanina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 20 g Kakao - prášek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 g Višně
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.25 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 dl Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 30.2 mg
  • Draslík 163.6 mg
  • Vláknina 4856 mg
  • Vitamín A 4856 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosijeme mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek a přidáme nastrouhanou kůru a vanilkový cukr. Rozklepneme vejce a s olejem vmícháme do těsta. Nakonec přilijeme mléko.

  • 2

    Vzniklé hladké těsto nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Poklademe omytými, v mouce obalenými višněmi a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Upečenou bublaninu pocukrujeme a nakrájíme na díly.

Komentáře k receptu