Tvarohová bublanina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Višně
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 160 g Pšeničná krupice
  • 80 g Cukr moučkový
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 49.9 mg
  • Draslík 68.4 mg
  • Vláknina 2303.3 mg
  • Vitamín A 2303.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme s moučkovým cukrem a strouhanou citronovou kůrou.

  • 2

    Do utřeného tuku vmícháme jeden žloutek po druhém, prolisovaný tvaroh a krupici zvlhčenou mlékem. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 3

    Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto rozetřeme po celé ploše. Poklademe ovocem a dáme péci do středně vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova asi 30 minut.

  • 4

    Upečenou bublaninu necháme vychladnout, pocukrujeme a krájíme na díly.

Komentáře k receptu