Vařený květák s kečupem a sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Kečup
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 747.5 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý květák vložíme do hrnce s horkou osolenou vodou a vaříme bez pokličky.

  • 2

    Sýr nastrouháme a na pánvi rozpustíme máslo.

  • 3

    Měkký květák vyjmeme, dáme na talíř, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme kečupem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu