Vejce v kelímcích se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 254.6 mg
  • Draslík 901.2 mg
  • Vláknina 5530 mg
  • Vitamín A 5530 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku, nakrájené žampiony, osolíme a podusíme.

  • 2

    Na dno každého zapékacího kelímku vložíme čtvrtinu žampionů, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme lžíci smetany. Povrch zakapeme máslem a ve vodní lázni v troubě vaříme asi 8-10 minut.

Komentáře k receptu