Vejce v kelímcích se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 254.6 mg
- Draslík 901.2 mg
- Vláknina 5530 mg
- Vitamín A 5530 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku, nakrájené žampiony, osolíme a podusíme.
-
2
Na dno každého zapékacího kelímku vložíme čtvrtinu žampionů, rozklepneme vejce, osolíme a přidáme lžíci smetany. Povrch zakapeme máslem a ve vodní lázni v troubě vaříme asi 8-10 minut.