Dušené hříbky se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 13 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 34.1 mg
- Draslík 479.6 mg
- Vláknina 6100 mg
- Vitamín A 6100 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 73.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby očistíme a nakrájíme na kousky. (Můžeme použít jak hřiby, tak i žampiony). Vložíme je na polovinu másla, podusíme ve vlastní šťávě a potom mírně podlijeme.
-
2
Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji po částech mlékem, osolíme a povaříme. Do omáčky vložíme houby, přilijeme smetanu a přidáme nasekaný kopr. Vše ještě krátce povaříme.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami, chlebem nebo těstovinami.