Zapékané hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 špetka Sůl
  • 0.333333 šálek Mléko polotučné
  • 2 šálek Houby čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 22.8 mg
  • Draslík 143.3 mg
  • Vláknina 1948.6 mg
  • Vitamín A 1948.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na ohnivzdorné pánvi rozehřejeme lžíci másla. Přidáme očištěné, nakrájené houby (nejlépe hřiby), osolíme a dusíme doměkka.

  • 2

    Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a uvaříme hustší omáčku. Přilijeme ji k houbám a povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou.

  • 3

    Dáme do trouby zapéci.

Komentáře k receptu