Zapékané hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 12 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 22.8 mg
- Draslík 143.3 mg
- Vláknina 1948.6 mg
- Vitamín A 1948.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na ohnivzdorné pánvi rozehřejeme lžíci másla. Přidáme očištěné, nakrájené houby (nejlépe hřiby), osolíme a dusíme doměkka.
-
2
Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a uvaříme hustší omáčku. Přilijeme ji k houbám a povrch posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou.
-
3
Dáme do trouby zapéci.